Wanita Ini Tularkan Harga Kayangan Nasi Kandar, Kedai Baru Call Balik Bagitahu Satu Perkara Dekat Dia

 


Kebelakangan ini, harga barang barang yang melambung tinggi mempengaruhi para peniaga untuk turut sama menaik kan harga produk mereka.

Seperti kes yang tular sejak semalam, seorang wanita menyatakan kisahnya di laman Faceb00k, mengenai nasi kandar nya yang harga kayangan.

“Sebab tax katanya”

Perkongsian Nurliani di Faceb00k menunjuk kan set nasi kandar yang hanya berlaukkan seketul ayam goreng dan telur masin nya berharga RM32.65.

Lokasi nasi kandar yang terletak di Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang itu membuatkan netizen terbeliak mata melihat harga kayangan yang semangnya tak masuk akal.

“Harga sebenar RM13.30, Ada kesilapan dari pihak cashier”

Menerusi update terbaru, di fahamkan restoran tersebut telah menelefon semula wanita ini dan menyatakan ada kesalahan pengiraan dari cashier dan harga sebenar cuma RM13.30.

“Sambil makan sambil merenung masa depan”

Tinjauan ke ruangan komen mendapati rata rata netizen bengang dan mencadangkan kepada wanita itu untuk memfaillkan laporan kepada pihak berkuasa. Malahan, menurut netizen, mereka hanya ‘takut’ kerana isu ini viral, jika tidak pasti ianya akan senyap begitu saja.

SUMBER:FB_Nurliani_Via_RedAksi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *