Wanita Ini Terpana Setelah Tengok Isi Dalam Durian Sampai Ramai Menyalahkan Penjual Yang Tidak Jujur

 

D3mam durian di.jangka melanda negara kerana difahamkan raja buah buahan itu sudah mula ber.musim di Malaysia.Setiap tahun, musim durian ne.gara ber langsung secara ber.peringkat mengikut negeri dan biasa nya bermula dengan Pulau Pinang iaitu pada bulan Mei.

Mu.sim durian yang berlaku ketika ini sangat menarik minat para pen.cinta raja buah berkenaan untuk merasa setiap jenis nya yang pastinya sangat sedap dan meng giurkan.

Pun begitu, acap kali kita men.dengar ada peniaga yang meni.pu dan mengguna kan kesempatan ini untuk menj.ual buah durian yang masih muda kepada pelanggan yang hanya be.rat pada kulitnya sahaja.

Besar manik je isi dia, makan kulit jelah jawab nya

Itulah yang me.nimpa seorang pengguna Tkt0k, @.jieyhaa ketika dia sangat hampa da ke.cewa apabila membuka kulit durian, ternyata isinya hanya lah sebesar manik sahaja.

Dengan ‘sound’ latar yang menghibur.kan, ramai yang ter gelak melihat isi durian berkenaan namun ada juga yang kecewa melihat durian yang dibeli dengan harga mahal, namun ter bazir dengan kualiti isi yang sangat teruk.

Makan ku.lit jelah kak

Perkong.sian ini mendpaat perhatian ramai yang ter hibur tidak kurang juga yang sim pati dengan nasib wanita ini, bagaikan tertipu dengan penjual yang tidak jujur dalam me.niaga.

SUMBER:jieyhaa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *