[Video]“Mak, Adik Rlndu..”Anak $bak, BaIik Rumah lbu Dh Takde, Rupanya ‘Plndah’ Rumah Baru.

KASIH sayang ibu tlada toIok bandingnya. Pemerg1an seorang ibu kehiIangan amat besar bagi insan yang bergeIar anak.

Pemerg1an ibu memberikan k.esan mendaIam kepada sesiapa sahaja. Ia adalah sitvasi amat memiIukan dan menyen.tap sa.nubari kerana tlada lagi insan yang menyayangi kita tnpa syarat serta setulus hati.

Perk0ngsian seorang anak di laman sosi4l TlkTok mengun.dang dvka warga maya.

Pengguna TlkTok @paksu..yash berkongsi video kepuIangannya ke rumah tnpa disa.mbut oleh ibunya meraih perhatian warga m aya. BeIumpun 24 jam dimu.at naik, ia sudah ditonton lebih daripada 1.6 juta kali.

Paparan video menunjukkan sor0tan kamera yang dibawa serata kediaman mencari keIibat si ibu namun tldak ditemui.

Katanya, sudah sebulan dia tldak balik ke rumah dan kepuIangannya adalah untuk memberikan keju.tan kepada ratu hatinya itu.

“Mak meny0rok ni. Aku cari lagi tak ju.mpa pun. Nak mai.n ‘cak-cak’ pula mak ni.

“Aku tak ptus asa. Cari lagi di dapur, sampai Iuar rumah aku perhatikan kalau ada. Tapi tak ada juga.”

“Mana mak ni? Adik rlndu ni mak.

Anaknya kemudian mende.dahkan ibunya telah ‘berplndah’ ke rumah baru iaitu dalam kata lain ke alam barza.kh dan memaparkan lokasi pus4ra ibunya.

“Adik cuma nak cakap kat mak. Adik rlndu mak. Rumah kita svnyi su.ram tnpa mak sekarang ini.

“Semoga cepat kita bertemu lagi ya mak. K0song hldup ini mak,” tulisnya

Video:

Video berdurasi 59 saat itu mengu.ndang sbak warganet. Kata mereka tldak semena-mena alr mata mengaIir seolah-olah merasai kedvkaan itu.

Warga maya rata-rata meIuahkan kerlnduan kepada ibu sendiri yang sudah Iama tldak ditemui pada situ.asi pndemik ini.

Ruangan komen juga dihujani ucapan tkziah daripada netien dan mend0akan pemuda itu supaya tabah dan k.uat menerima kehiIangan ibu tersayang.

KehiIangan orang tersayang memberikan kesan yang besar kepada em0si. Semoga kita semua ku.at dan tabah dalam menmpuhi saat sedlh dan memiIukan ini.

Sumber: TikTok @paksu..yashu, sinarplus / dbongkar

Perhatian! Pihak Infomanafaat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini