‘Tnggu Mama Di Syurga Sygku..’ Anak 4 Thun Iemas Di Taman Tema Air Temerloh.

Temerloh : Kegembiran sebuah keluarga membawa anaknya mandi manda di Taman Tema bertu.kar du.ka bila seorang kanak-kanak perempuan berusia 4 tahun ditemukan Iemas di sebuah taman tema air di sini pada Sabtu.

Ketua PoIis Daerah Temerloh, Asisten Komisioner Mohd Azhar Mohd Yusoff memberitahu, mngsa Nur Izzatul Jannah Azman berumur empat tahun itu disahkan m.at selepas Iemas di kolam bahagian kanak-kanak yang berkedalaman kira-kira 0.15 meter.

Menurutnya, pihak poIis telah menerima Iaporan mengenai kejadian kira-kira jam 8.42 malam pada Sabtu.

Satu Iaporan poIis telah dibuat oleh seorang lelaki berumur 45 tahun berkenaan kejadian anaknya mninggaI dunia disebabkan Iemas bertempat di taman tema air tersebut.

Hasil si.asatan poIis mendapati penga.du telah pergi ke tempat tersebut pada jam 5 petang bersama keluarganya.

Pada jam 6 petang, anak saudara penga.du memaklumkan bahawa anak perempuannya berumur empat tahun telah Iemas di kolam bahagian kanak-kanak terbabit, katanya dalam kenyataan pada Ahad.

Ujarnya, mngsa telah dihantar ke Hspital Sultan Haji Ahmad Shah (Hoshas) Temerloh untuk rwatan, namun telah disahkan mn1nggaI dunia oleh pegawai perubatan.

Satu bdah si.asat telah dibuat pada Ahad dan didapati punca kema.tian adalah disebabkan Iemas. K.es telah diklasifikasikan sebagai ma.ti menge.nut,jelasnya.

Jnazah diuruskan oleh Unit Khas Van Jnazah Cawangan Pahang disebabkan mngsa disahkan p0sitif C0VlD19 selepas ujian caIitan dan bawa dari Bilik F0rensik ospital Temerloh.

Jnzah adik Izzatul Jannah selamat dikebu.mikan di Tanah Perkburan Islam Panching Selatan sebentar tadi. Al fatihah.

Sumber: UKVJ Pahang. / dbongkar

Perhatian! Infomanafaat tidak bertanggungjawab terhadap komen yang dibuat melalui laman sosial ini. Ini adalah pandangan peribadi pemegang akaun dan tidak sepatutnya menggambarkan kedudukan lembaga editorial kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan adalah tanggungjawab pemilik akaun itu sendiri

Sudah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Kongsi Halaman Media Porta< /a> l Ya.

Jom sertai group ni.. Istimewa untuk setiap dari kita berkongsi menu masing-masing.. InsyaAllah bermanfaat di sana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini

Sudah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Kongsi Halaman Media Porta< /a> l Ya.