“Tldak Baca Sehari Rasa Tldak Lengkap..” Betty Rahmad Amal Baca Al-Quran Setiap Pagi.

KUALA LUMPUR: Pelakon, Betty Rahmad mende.dahkan asbab perub.ahan lmej menu.tup aurat di akaun Instagramnya, hari ini.

Menurut adik peIakon terkenal Erma Fatima dan Umie Aida, rutin pagi dia akan membaca al-Quran dan baginya tldak lengkap an.dai tldak mengamaIkan perbuatan tersebut.

“Masya-Allah, alhamdulillah. Tldak pernah terflkir sampai ke sini. Tldak baca sehari rasa tldak Iengkap.

“Tapi dari dulu selalu rasa seronok tengok orang berhijrah. Baca al-Quran, khatam, terutama yang se.ksi tapi tiba-tiba berubah dan berhijab. Selalu terdetlk dalam hati saya, apa sebenarnya mereka rasa sampai tlba-tlba b.erubah?

“Alhamdulillah Allah bagi saya peluang untuk rasa “rasa” itu. “Rasa” yang tak mungkin kita dapat rasa tnpa kita cari. Tujuan sebenar dalam kehidupan,” ujarnya diiringi gambar membaca Al-Quran.

Dalam perk0ngsian itu, ibu kepada seorang cahaya mata ini e.nggan berkata banyak kerana masih belajar tentang ilmu agama.

“Tapi saya berharap sangat dan d0a semua kawan-kawan serta pengikut saya akan dapat nikmati “rasa” itu. D0akan saya terus k0nsisten.

“Saya masih Betty yang tingt0ng (periang) itu, sekadar hanya mahu berkongsi pada hari yang mulia ini. Salam Jumaat.

“Semoga perk0ngsian ini memberi manfaat pada sesiapa yang membaca. Nlat saya k0ngsi kerana Allah SWT,” tulisnya lagi semalam

Sebagai informasi, Betty mula berhijab sejak awal Ogos lalu

Sumber: utusan / dbongkar

PERHATIAN! Pihak Infomanafaat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini