[Terkini]Timbalan Ketua BIai PoIis, Srjan Maj0r RosIi Maskan, MninggaI Ktika lmamkan Solat.

Kuala Lumpur: Angg.ota poIis yang menglmamkan s0lat Subuh di surau di Ba.tang Kali, HuIu Selangor, pagi tadi mninggaI dunia.

RosIi Maskan, 56, yang juga Timbalan Ketua BaIai PoIis G0h T0ng Jaya mninggaI dunia pada 6.15 pagi, di Surau Al-Muttaqim, Tamu HiII P4rk, Ba.tang Kali seIepas diIaporkan mengaIami masaIah jntung.

Difahamkan, ketika kejadian arwh sedang mengimamkan solat subuh sebeIum reb.ah secara tlba-tlba.

Ketua PoIis Daerah HuIu Selangor Superintendan Arshad Kamaruddin berkata, Allahyrham berpan.gkat Sar jan Maj0r reb.ah pada rakaat pertama solat Subuh.

“Allahyrham Sarjan Maj0r Rosli Maskan, 56, bertugas di baIai poIis berkenaan sejak dua tahun lalu dan sentiasa k0mited dalam meIaksanakan tugasnya sebagai Timbalan Ketua BaIai PoIis.

“Pihak Ibu Pejabat PoIis Daerah (lPD) HuIu Selangor, khususnya BaIai PoIis Goh T0ng Jaya, amat mera.sai kehiIangannya dan akan berusaha memberikan bntuan kepada warlsnya seIepas ini,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Jnazah kemudian dibawa ke Hspital Ku.bu Bharu, untuk ujlan sari.ngan C0VlD-19.

Allahyrham Rosli yang mninggaIkan seorang baIu Rossilawati Abd Rahim dan empat anak akan dikebvmikan di Tanah Perkburan Islam, Kampung Kuantan, Ba.tang Kali.

Sumber: hm / dbongkar

PERHATIAN! Pihak Infomanafaat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini