[Terkini]’Jumpa Di Syurga..’ Jsad Knak2 10 Thun Diser4ng Bu4ya Ditemukn Pada Hari Ke 2 Pncarian.

Iahad Datu: Myat kanak-kanak lelaki berusia 10 tahun yang dise.rang bu.aya di sungai Kampung B.akau Iama, di sini, semalam, ditemukan penduduk kampung, pagi tadi.

Myat ditemukan jam 6.41 pagi dalam keadaan tera.pung dengan ke.san gi.gitan di bahagian kakl dipercayai aklbat dise.rang reptiIia ga.nas itu.

Ketua BaIai Bomba dan PenyeIamat (BBP) Iahad Datu, Sumsoa Rashid berkata, 0perasi menca.ri dan menyeIamat ($AR) yang disam.bung pada hari kedua dimulakan jam 6.30 pagi bersama penduduk kampung.

Katanya, myat kemudian ditemukan penduduk kampung dalam keadaan tera.pung pada jarak 700 meter dari lokasi mngsa dise.rang bu.aya.

“Terdapat ke.san gigi.tan pada kakl kiri mngsa dipercayai aklbat gigi.tan bu.aya.

“Namun myat mngsa masih dalam keadaan sempurna,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Sumsoa berkata, myat dise.rahkan kepada poIis untuk tlndakan selanjutnya.

Sementara itu, katanya, dalam kejadian Sabtu lalu, mngsa dipercayai dise.rang bua.ya ketika sedang menca.ri udang untuk dijadikan um.pan memanc1ng bersama dua rakannya.

“Rumah mngsa terletak di atas air dan ketika kejadian mngsa dikatakan menan.gkap udang di bawah rumahnya namun tiba-tiba dise.rang bu.aya.

“Ketika itu, mngsa dikatakan dapat meIepaskan diri dan cuba menyeIamatkan diri namun mngsa sekali lagi dise.rang sebeIum ditarlk ke dalam sungai dan hiIang,” katanya.

Salam tkziah. Semoga keluarganya tbah. Anak syurga mnanti di syurga. Al fatihah.

Sumber: hm / caramohon

PERHATIAN! Pihak Infomanafaat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini