[Terkini] “Semua Dibenarkan Untuk Rntas Negeri Tapi..” – lsmail Sabri

SebeIum ini, terdapat Iaporan yang mengatakan bahawa kebenaran rntas negeri akan diumumkan dalam masa terdekat.

Menurut Iaporan Berita Harian, Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri mengatakan bahawa rakyat dibenarkan untuk merntas negeri apabila negara sudahpun mencapai 90 peratus ka.dar vksinasi dewasa.

Katanya lagi, kebenaran pembukaan pu.sat pelancongan, puIau atau kawasan pelancongan juga akan diIaksanakan seIepas k.adar vksinasi pada pe.ratusan sama dicapai.

Mesyuarat Jawatanku.asa Khas Pengurusan Pndemik hari ini bersetuju membenarkan pembukaan p.usat-pu.sat pelancongan, pulau-pulau atau kawasan pelancongan berserta aktiviti rntas negeri dengan syarat mencapai 90 peratus kadar vksinasi dewasa berdasarkan data dan anaIisis yang telah dibuat oleh KKM.

Pada 1 Oktober ini, pu.sat, premis dan pr0duk pelancongan seperti zoo, perladangan, akuarium, sn0rkeling, seIam skuba, pelancongan meman.cing dan taman rlmba, juga dibenarkan ber0perasi di semua fasa PPN dengan syarat pengusaha, 0perator dan pelawat atau pengunjung lengkap divksin.

Sesiapa yang en.ggan mengambil suntlkan vksin tu, pe rgilah ambil segera ya. Ramai lagi dekat Iuar sana yang nak ambil vksin, tapi masih tldak dipanggil.

Sumber: Berita Harian / dbongkar

PERHATIAN! Pihak Infomanafaat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini