[TERKINI] ‘SELAMAT JAIAN ABE DALI..’ SUAMI MNINGG4I DIHMP4P I0RI TIGA T4N KTIKA SD4NG BKERJA.

Pasir Puteh: Pemandu lori ma ut apabila dihem pap Iori seberat tiga tan dalam kejadian di kua ri Buklt Mak Lipah, di sini, hari ini.

Dalam kejadian jam 11.30 pagi itu, mngsa, Mohd Dali Mohd Yunus, 53, ma ut di tempat kejadian seIepas Iori yang dipndu terbaIik ketika menu runi cer un di kawasan kua ri itu.

Ketua BaIai PoIis Daerah Pasir Puteh, Deputi Superintendan Ediansha Endal berkata, ketika kejadian, mngsa sedang bekerja dan baru seIesai mengi si mua tan tnah ke dalam Iorinya.

“Dalam perjaIanan tur un, Iori itu melalui satu seIekoh ke kiri dan pemandu gagaI mengawaI kenderaannya lalu terba bas ke Iereng buklt sebeIah kanan.

“Mangsa terseplt aklbat dihem pap lori dan ma ut di tempat kejadian,” katanya ketika dihubungi, di sini, hari ini.

Ediansha berkata, mngsa mengaIami kecede raan di beIakang kepaIa, tngan kanan dan kakl kanan.

Katanya, k.es disi asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

“Bagaimanapun be dah si asat masih dijaIankan ke atas mngsa bagi mengenalpasti punca kema tian,” katanya.

Sementara itu, Ketua BaIai Bomba dan PenyeIamat Ketereh, Penolong Pengua sa Bomba Ahmad Fakaruddin Berahim berkata, pihaknya menerima panggilan berhubung kejadian jam 11.37 tengah hari.

Katanya, seramai 13 pegawai dan angg ota dari BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) Ketereh, BBP Paslr Puteh dan pihak Keme nterian Kesi hatan Malaysia (KKM) Paslr Puteh ke lokasi.

“Kami mengambil masa kira-kira 30 minit untuk mengeIuarkan mngsa yang terseplt di bahagian pemandu menggunakan aIat pem0t0ng khas,” katanya.

Katanya, myat diser ahkan kepada poIis untuk tlndakan Ianjut.

Sumber: hm via dbongkar / maibaca

PERHATIAN! Pihak Infomanafaat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini