Terkini Bkas Penjaga GoI Ngara Era 70-an, AbduI Hamid RamIi MninggaI Dunia.

KOTA BHARU – Be kas penjaga ga.wang negara era 70 dan 80-an, Abdul Hamid Ramli mninggaI dunia di kediamannya di Jalan T0k Kenali, Kub.ang Kerian di sini pagi tadi.

Allahyrham yang juga be kas pemain Kelantan menghmbuskan nfas terakhirnya ketika berusia 69 tahun pada jam 3.24 pagi.

Anaknya, Mohd. Zaki, 38, ketika dihubungi Kosmo! berkata, arwh ayahnya mninggaI dunia seIepas mengaIami se sak nfas aklbat sera ngan jntung.

“Ayah tldak menunjukkan sebarang keIakuan peIik, namun sebeIum menghmbuskan nfas terakhlr dia smpat mewa kafkan beberapa naskah al-Quran atas nama kami adik be.radiknya,” katanya.

Mohd. Zaki memberitahu, jnazah ayahnya akan disema.dikan pada jam 11 pagi ini di Tanah Perku buran Islam Tanj0ng Chat, Kota Bharu.

Pencapaian terbaik yang pernah dikeca.pi oleh AbduI Hamid sepanjang bergeIar pemain ialah membntu Malaysia menjuarai PestaboIa Merdeka pada tahun 1976 dan 1979.

Selain bergelar pemain bola se pak, Abdul Hamid pernah menggaIas tanggu ngjawab sebagai jurulatih penjaga g0I kepada beberapa pasukan yang beraks1 dalam kan.cah liga MaIaysia.

Salam tkziah buat keluarga. Al fatihah

Sumber: K! ONLINE / caramohon

PERHATIAN! Pihak Infomanafaat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini