Terjumpa Mata Kail Dalam Lauk Kari Ikan, Restoran Bagi ‘Refund’ 60 Sen Je!

 


Negara kita ka.ya dengan pel bagai aneka jenis makanan yang di jual, sehingga ada yang memberi jolokan “Malaysia syurga makanan”. Makanan ini boleh di dapati di pel.bagai tempat dan premis makanan, bermula dari setinggi-tinggi harga makanan di rest.oran mewah sehingga ke serendah rendah harga di gerai tepi jalan. Pembandaran yang pesat menjadi.kan kemunculan ramai peniaga makanan ber.banding penia gaan yang lain kerana mereka berpandangan prospek ini lebih cerah dan mudah mendapat.kan keuntungan.

Seorang wanita ber depan detik ce.mas apabila dia menemui mata kail di dalam hi.dangan kari yang dipesan di sebuah restoran di percayai di Kuala Lumpur.

Bagaimanapun, wanita berkenaan ber syukur apabila ahli keluarganya tidak cedera akibat hidan.gan kari berserta mata kail itu.

Menurut laporan Sin Chew, wa.nita ber kenaan membuat aduan kepada pengurus restoran ber kenaan namun pihak berkenaan tidak mahu bertanggung.jawab.

Pada awal.nya, pelayan ter sebut menyalahkan tukang masak di.dapur namun apabila diketahui pengurus restoran berkenaan telah menyalah.kan pihak peng.edar ikan pula.

Walau bagaimana pun, pengurus restoran ber kenaan me.minta maaf atas kesilapan itu dan memberikan diskaun sebanyak 60 sen kepada wa.nita tersebut.

“Mula mula kata salah pek.erja dapur, lepastu kata salah penge.dar pula. Nasib ayah saya tak ter cekik makan mata kail tu, tapi macam mana kalau hidang kan kat pelang.gan lain?” luahnya.

SUMBER:SinChew/Redaksi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *