Tak Sangka Rupanya Bunyi Letup4n Jari Terhasil Daripada Ini!

Bila jari tangan atau kaki kita terasa lenguh pasti cepat sahaja kita nak mulakan habit kita dengan ‘meletvpkan’ jari jemari tersebut dengan harapan dan percaya bahawa dengan cara itu ia dapat melegakan rasa lenguh tersebut.

Tapi sebenarnya betul ke dengan cara itu ia mampu melegakan rasa lenguh tu ?

Perbuatan tersebut sama sekali tidak melegakan rasa lenguh malah ia hanyalah pengaruh otak kiri yang membuatkan kita percaya ialah cara yang betul.

Bunyi-bunyi hasil ‘letvpkan’ tangan tu datangnya dari mana ya ?

Bunyi tersebut datangnya apabila cecair pelincir jenis sinovial dan gas yang bertakung pada bahagian penyambung tulang itu berinteraksi.

Ketahuilah, tabiat ini sangat tak elok dan boleh membahayakan jari korang dalam tempoh jangka masa yang panjang.

Sumber: Sina / rencahrasa

Perhatian! Pihak Infomanafaat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini