“Setiap apa yang terjadi, ada h1kmah di sebaliknya” B4njir Allah Murk4, Tapi J4ngan Lvpa B3rpunca Dari Tangan Manvsia Juga -Iwan Syahman

Susulan mus!bah b4njir berlaku, ada segelintir pihak fanatik agama mendakwa b3ncana banjir yang sedang dihadapai rakyat Malaysia adalah b4lasan daripada Allah. Raja Dangdut yang kini bergelar pendakwah, Iwan Syahman mengingatkan bahawa banjir yang berlaku bukan sahaja ujian daripada Allah tetapi ianya berpunca daripada manusia sendiri.

“Setiap apa yang terjadi, ada hikmah di sebaliknya. Setiap apa yang terjadi juga memang ujian daripada Allah SWT. Tapi, jangan kita lupa dan alpa bahawa, setiap apa yang terjadi juga berpunca daripada tangan-tangan kita (manusia) itu sendiri,” katanya.

Kata Iwan lagi, untuk mendapatkan keberkatan dan menjauhkan kemurk4an Allah, kita kena berpegang teguh dengan ajaran agama.

“Nak capai apa-apa kejayaan dan hilangkan segala bentuk benc4na, kita perlu berbalik kepada perintah Allah dan sunnah Rasullullah. Tanya diri adakah kita jaga hubungan sesama makhluk. Hal ini kerana, kalau buat d0sa dengan Allah, Dia Maha Pengampun. Kalau d0sa dengan makhluk, sampai ki4mat kita kena cari dan memohon ampun,” katanya.

PERHATIAN! Pihak Infomanafaat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

SUMBER: KOSMO via rotikaya.com / enews27