Sepupu mninggal dunia akibat kemaIangan Ianggar lari, isteri Alieff Irfan moh0n saksi tampil bantu siasatan

 

ISTERI kepada pers0naliti media s0sial, Alieff Irfan iaitu Bella Estrelle mem0hon mana-mana individu yang menyaksikan kemaIangan membabitkan sepupunya tampil memberikan makIumat berhubung lnsiden berkenaan.

Menurut Bella atau Nurul Nabilah, 28, sepupunya iaitu Muhd Zanzamiel Jelmon, 19, mninggal dunia selepas terIibat kemaIangan dipercayai langgar lari pada pagi Jumaat.

“Pada mulanya, pihak p0lis memberitahu Zanzamiel hanya terjatuh daripada mot0rsikal tetapi apabila melihat keadaan m4yat, mereka sekeluarga tidak boleh menerima kenyataan dan yakin bahawa ia adalah satu ke.s Ianggar lari.

Bella m0hon bantuan 0rang ramai untuk jadi saksi.

“Semalam pukul satu pagi p0lis datang rumah dan beritahu jumpa arwh di tempat kejdian.

“Kami sekeluarga terke.jut, kami lihat m4yat arwh, sebelah kepaIanya seperti diIenyek. Kami rasa seperti ada yang tidak kena sebab keadaan m4yat bukan cedera biasa.

“Ada p0lis yang cakap ke.s ini Ianggar lari dan yang meIanggar itu adalah muatan berat,” katanya ketika dihubungi mStar.

Sementara itu, Bella berkata jika benar lnsiden itu berpunca kecuaian 0rang lain, dia berharap individu itu di bawa ke muka pengadilan.

“Saya minta tol0ng sangat kalau ada saksi di tempat kejdian yang mempunyai vide0 papan pemuka (dashcam) sila tampil untuk bantu sia.satan.

“Kita bukan apa, kalau dia memang diIanggar lari, saya rasa tidak adil dia tera.niaya. Kalau memang dilanggar, suspek janganIah melarikan diri,” ujarnya.

Berkongsi mengenai arwh, Bella berkata kali terakhir dia bertemu Zanzamiel adalah pada Aidilfitri tahun lalu dan sikap arwh juga dilihat agak berbeza.

“Arwh sebenarnya orang yang intr0vert sangat. Banyak masa dihabiskan di rumah dan kalau keIuarga kami buat sebarang majlis, dia memang tak banyak cakap.

Allahyarham selamat dikebumikan di Tanah Perku.buran Raudhatul Sakinah.

“Tapi kali terakhir saya jumpa dia Aidilfitri tempoh hari, arwah banyak bercakap dengan kami dan sempat bergurau senda. Kita pun tidaklah fikir apa-apa kan,” katanya.

Jen4zah Allahyarham dis0latkan di Masjid Saidina Hamzah, Kampung Batu Muda, Gombak dan selamat dikebumikan di Tanah Perku,buran Raudhatul Sakinah, Batu Muda, Gombak Kuala Lumpur kira-kira pukul 5.50 petang Jumaat.

Sumber ; mStar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page DetikKiniViral.Net Ya.

PERHATIAN: Pihak DetikKiniViral tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *