“Saya T̷akut Di Akhir̷at Allah Tanya Kenapa Tak Sebarkan Islam Kepada Rakan-Rakan” – Netizen Doakan Adam Corrie Terus Istiqomah.

Semalam (Rabu), pelakon Adam Corrie telah memuat naik status mengenai latar hidupnya sebelum memeluk agama Islam.

Posting tersebut telah mendapat reaksi hampir 30 ribu pengikut di Instagram (IG) dan rata-rata mereka mendoakan Adam terus istiqomah.

Selain itu, mereka juga memuji usaha Adam yang selalu menyampaikan dakwah dalam setiap postingnya dan berh4rap agar ia dikekalkan.

Di bawah merupakan perkongsian Adam yang men1ngg4lkan kesan di hati pembaca, kerana dahulu hidupnya tiada arah tujuan, sehinggalah bertemu Islam.

“Dahulu saya sebelum saya mengucap dua kalimah syahadah, saya hidup dalam kegelapan. Tiada arah tuju hidup.

“Apabila saya dapat keluar dari kegelapan.. saya telah berniat dan rasa bertanggungjawab untuk berkongsi keindahan Islam kepada saudara yang belum Islam betapa indahnya Islam.

“Mereka berhak tahu tentang Islam. Saya takut di akh1r4t kelak, Allah tanya kenapa tak sebarkan keindahan Islam kepada rakan-rakan yang belum Islam.

“Kerja dakwah tak boleh buat seorang d1ri, kerja dakwah perlu dilakukan secara berjemaah.

“Kita tanya d1ri send1ri, berapa ramai orang yang benci Islam telah kita fahamkan tentang keindahan Islam.

“Kalau kita tak boleh sampaikan dakwah, kita bantu mereka yang berdakwah menyampaikannya dengan tanpa halangan. Jangan pula kita mengh4lau mereka berdakwah dengan ilmu yang mereka ada.

“Tepuk dada, tanya iman send1ri,” tvlisnya.

Adam sebelum ini pernah mendedahkan d1rinya seorang Atheis dan tidak percaya kepada tuhan dan berasakan hidupnya kosong.

Bagaimanapun katanya, hidayah daripada Allah itu tiada siapa pun yang dapat menduga.

Adam memeluk agama Islam pada 13 Julai 2007.

Hari akh1r4t merupakan hari di mana manusia akan diadili dan diberikan pembalasan yang sewajarnya dengan perbuatan mereka semasa mereka hidup. Hari akh1r4t merupakan waktu yang berlaku selepas berlakunya hari ki4m4t.

Tanda-tanda ki4m4t merupakan petunjuk atau isyarat tentang hampirnya kedatangan Hari ki4m4t. Umat Islam percaya bahawa pengakhiran alam semesta ialah sebahagian daripada rahsia Allah dan tiada satu makhlukpun yang mengetahui waktu sebenar berlakunya ki4m4t.

View this post on Instagram

A post shared by Adam Corrie (@adamcorrielee)

Akhir kata

Walau bagaimanapun, Nabi Muhammad S.A.W memberitahu bahawa sebelum tiba Hari ki4m4t itu, tanda-tandanya akan muncul dan disaksikan oleh manusia. Turutan tanda-tanda tersebut bermula dengan tanda-tanda yang kecil dan kemudian disusuli dengan tanda-tanda besar.

PERHATIAN! Pihak Infomanafaat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Sumber Dan Rujukan / mymediamaya