Sanggup Meny4mar Inpekt0r P0lis Untuk Mencari Jod0h Untuk Yakinkan Keluarga Bf

BACHOK: Seorang wanita sanggup meny4mar sebagai pegawai p0lis berpangkat Inspekt0r, dipercayai untuk mencari jodoh, selain meyakinkan keluarga teman lelakinya.

Bagaimanapun, hel4h svspek berusia 20 tahun yang berasal dari Sabah itu, terb0ngkar selepas dit4han p0lis kelmarin di sebuah rumah dekat Kampung Bukit Bator, di sini

Ketua P0lis Kelantan, Deputi Komisioner Shafien Mamat, berkata pen4hanan svspek dilakukan susulan aduan yang diterima keluarga teman lelaki svspek yang curlga dengan kelakuan rakan anaknya itu sepanjang menvmpang di kediaman mereka.

Katanya, wanita berkenaan berasal dari Sabah dan datang Kelantan, namun terlebih dahulu menjalani tempoh kuarantin selama 14 hari.

“Sebaik tamat temp0h kuarantln, wanita berkenaan menvmpang rumah teman lelakinya yang juga angg0ta tentera di Bach0k, selama seminggu dan turut membawa pakaian operasi P0lis Diraja Malaysia (PDRM) menggunakan nama sebagai Humairah pada pakaian itu.

“Dalam tempoh itu, wanita terbabit mend4kwa dia seorang pegawai p0lis berpangkat Inspekt0r, namun tindakannya itu menlmbulkan curlga kepada keluarga berkenaan termasuk boleh bercuti dalam tempoh lama.

“Susulan itu, keluarga berkenaan tampil membuat aduan kepada pihak p0lis sebelum wanita terbabit dit4han,” katanya pada sidang media di IPD Bachok, di sini, hari ini.

Beliau berkata, si4satan awal mendapati sbspek mempunyai kes4lahan l4mpau berkaitan k3s sama pada 2017 di Sungai Besi, Kuala Lumpur.

“Kita tidak men0lak kemungkinan svspek meny4mar sebagai Inspekt0r p0lis untuk mencari jodoh, selain mampu meyakinkan keluarkan teman lelakinya.

“Hasil tngk4pan itu, p0lis turut mermpas pakaian operasi PDRM dan svspek direm4n sehingga Sabtu ini. Kes disiasat mengikut Sksyn 170 Kanvn Kes3ksaan dan tambah Sksyn 89 (c) Akt4 P0lis 1967 kerana memiliki peralatan p0lis ,” katanya.

Sumber:bh / dedah