S̷AYU, ‘Semp̷at Urus 19 Jen̷azah C0VlD19 Sebelum Dij̷emput Il̷ahi

Cyberjaya : Pengarah Jabatan Kesihatan dan Persekitaran Majlis Perbandaran Sepang (MPSepang) yang juga pegawai khas yang mengendalikan Pengurusan Jen4zah C0vld-19 Berpusat di Tanah Perkuburan Islam Raudhatul Baqi’, Cyberjaya 10, mninggal dunia di H0spital Putrajaya, hari ini.

Kuzaini Hamidon, 47, dimasukkan ke h0spital selepas reb4h di kediamannya di Puchong Perdana semalam dan dis4hkan mninggal dunia pada 2.45 pagi tadi ketika menerima rawatan.

Allahyarham yang mula bertugas di MPSepang sejak 2012 dan meningg4lkan isteri, Nor Azean Ahmad, 44, dan tiga anak.

Menurut sumber, arw4h mninggal dunia disebabkan kegagalan fungsi 0rgan.

Jen4zah akan dibawa ke Masjid Assalam Puchong Perdana dan dikebumikan di Tanah Perkuburan USJ 22, Subang Jaya selepas semua proses pengurusan dan dokumentasi selesai.

Sementara itu, Yang Di Pertua MPSepang, Datuk Abd Hamid Hussain berkata, Allahyarham seorang pegawai yang berdedikasi dan komited dengan kerjanya.

Menurutnya, sebelum ini Allahyarham diberikan tugas khas untuk mengendalikan Pengurusan Jen4zah C0vld-19 Berpusat di Tanah Perkuburan Islam Raudhatul Baqi’ membabitkan jen4zah pes4kit C0vld-19 H0spital Kajang, H0spital Serdang dan H0spital Pengajar Universiti Putra Malaysia (HPUPM).

Katanya, sejak diberikan tugas khas itu, Allahyarham sempat menguruskan 19 jen4zah bermula Sabtu lalu.

“Tanah Perkuburan Islam Raudhatul Baqi’ menjadi tanah perkuburan ketiga di Selangor bagi menguruskan penge.bumian jen4zah pes4kit C0vld-19.

“Pemergi4n Kuzaini adalah satu kehil4ngan besar kepada MPSepang dan seluruh warga pihak berku4sa tempatan (PBT) ini,” katanya.

PERHATIAN! Pihak Infomanafaat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Sumber: HMetro / mymetro.kini.