Resepi Teh Halba Sesuai Untuk Lelaki & Perempuan.

Hmmm..rasa tenang betul selepas minum teh halba ni. Wangi dan harum sangat. Ramai yang tak tahu rupanya halba ni boleh dibuat teh. Khasiatnya pun banyak. Lelaki, wanita, kanak-kanak semua boleh minum.

Bagi yang menggemari minuman teh atau kopi, mesti sentiasa ada stok di rumah kan. Tetapi kalau tiba-tiba anda kehabisan stok minuman kegemaran tu bolehlah cuba teh halba ni bukan sahaja sedap malah banyak khasiatnya.

Yang pm tanya camner nak buat teh halba tu inilah resepinya. Senang sangat tau. Cuma perlu kan halba sebagai bahan utama.

RESEPI TEH HALBA YANG MUDAH DAN BERKHASIAT

Bahan-bahan:

Halba satu sudu kecil
Air segelas

Madu satu sudu besar(boleh ganti gula perang) guna sudu plastik tau. Ceq tak jumpa plak sudu plastik ceq pagi tadi.
Limau kasturi(option lemon, limau nipis, pati delima) tak nak masuk pun tak pe.

Cara-caranya:

Rebus halba sehingga mend1dih.

Biarkan sejuk.

Kemudian masukkan madu dan perah jus limau. Kacau rata, dan terus minum. Amalkan setiap pagi, Inshaallah akan rasa perubahannya.

Khasiat teh halba:

Mencantikkan struktur kulit dari dalam serta memelihara keanjalan kulit makna kata lain awet muda secara semulajadi.
Mengurangkan berlaku pengumpulan lemak-lemak baru dalam badan seterusnya membantu mengurangkan masalah berat badan atau kegemukan.

Menambah tenaga seksu4l samada lelaki atau wanita. Auumm. Dalam perubatan china membuktikan kenyataan ini.

Menguatkan fungsi j4ntung. Inshaallah tak rasa mengah-mengah lagi dah.

Merawat masalah sembel1t & bu4sir. 6- Melancarkan perjalanan d4rah.

Mengatasi masalah senggvgut (kes4kitan / ketegangan sewaktu ha1d & pra-ha1d).

Melegakan masalah sak1t kepala / migra1ne.

Menguatkan fungsi rah1m, mer4ngsang & menyubvrkan rah1m. Bagus sebagai ikhtiar untuk mereka yang ingin hamil.

Mengetatkan & menremajakan rahim. Dalam kata lain dalaman menjadi anak da4ra balik. Oppst.

Khasiat berganda-ganda tak padan dengan saiz halba yang kecik.

Harga pun murah. Anytime boleh buat. Selamat mencuba.

Sumber : petuaibu / rencahrasa

Perhatian! Pihak Infomanafaat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini