Mengejutkan,Bukan sahaja tampan…Tapi 3 kembar ini juga penghafal Al-Qur’an

Alhamdulillah, kami bertiga sudah khatam al-Quran 30 Juz, adik-adik juga sudah mula menghafaz, ada yang 3 juz dan ada yang baru 1 Juz,” kata Hannan, anak kedua daripada lapan beradik.

Hannan mengakui, mereka berasal dari keluarga penghafaz al-Quran yang juga mempunyai institusi Tahfidz di Bekasi. Harapan mereka, kini generasi muda dapat lebih dekat dengan al-Quran, kerana golongan muda telah banyak dijajah dari sudut akhlak dan lain-lain.

Mereka berharap, dengan Al-Quran kita dapat membentengi diri daripada perkara ini. Selain hafidz Qur’an, untuk mendalami dakwah di

Di kalangan generasi muda, kembar tiga ini membentuk kumpulan Nasyid bernama “HAMANIS” yang bermaksud “Hannan, Mannan, Ihsan”.

Hamanis sendiri adalah singkatan daripada nama kami bertiga, Hannan, Mannan, Ihsan,” kata Hannan, abang sulung kepada trio kembar itu. Pada masa ini, Hamanis masih rutin mengadakan jerayawara ke sekolah, kampus dan pondok pesantren untuk memotivasikan anak muda secara serentak. Halaman peminat Hamanis boleh didapati di Kembar3HMI di Twitter dan Instagram.

Semoga menjadi inspirasi kepada kita semua, dan bersaing untuk mencetak hafiz Al-Quran di persekitaran masing-masing.

Sumber dan rujukan / kawan baik saya

Perhatian! Infomanafaat tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ini adalah pandangan peribadi pemegang akaun dan tidak semestinya mencerminkan pendirian agensi editorial kami. Segala risiko akibat ulasan siaran adalah tanggungjawab pemilik akaun itu sendiri

Selepas membaca, jangan lupa like, komen dan kongsi halaman Media Porta l Ya.

Jom join group ni.. Khas untuk kita berkongsi menu masing2.. InsyaAllah bermanfaat di sana.. TQ
Mahu Sertai –> Klik Di Sini

Selepas membaca, jangan lupa like, komen dan kongsi halaman Media Porta l Ya.