“Memang Cita-Cita Abah” – Anak Hadiahkan Jam Tangan, Reaksi Si Ayah Pula Buat Ramai Seb4k

Sebagai seorang anak, adalah tanggungjawab kita untuk membahagiakan ibu bapa kerana mereka telah banyak berkorban buat kita

Sudah tentu, tidak terbalas jasa mereka buat kita. Daripada kecil hinggalah besar, mereka banyak berkorban masa dan tenaga demi membesarkan kita dalam keadaan yang selesa. Jadi, apa salahnya sekali sekala berikan sesuatu buat mereka.

Sama seperti video yang tular di TikTok ini apabila seorang ayah menang1s selepas menerima jam tangan kegemaran daripada anak-anaknya telah mencvri tumpuan ramai.

Lihat video penuh itu di bawah:

Selalu tengok kedai jam tangan, tapi tak mampu nak beli

Menerusi video tersebut, kelihatan semasa seorang ayah menerima kejutan daripada anak-anaknya di rumah mereka.

Difahamkan, si ayah selalu ke sebuah kedai jam untuk melihatnya kerana tidak mampu untuk membeli. Perkara itu membuatkan mereka adik-beradik berpakat untuk menghadiahkan jam tangan tersebut kepada ayah mereka.

Sebaik saja membuka kotak jam berkenaan, si ayah mula merasa seb3k dan menang1s kerana tidak menyangka dapat memakai jam yang diingininya.

Image from @naemzaimi (TikTok)

Image from @naemzaimi (TikTok)

“Terima kasih sebab bahagiakan abah hampa, aku yang tengok ni pun bahagia” – Netizen

Dalam pada itu, tinjauan di ruangan komen mendapati rata-rata netizen turut merasa sedih melihat video tersebut. Malah, ramai yang memuji tindakan mereka itu.

Ketika artikel ini ditulis, video berkenaan telah meraih 1.6M views, 182.6K likes dan 14.8K comments di TikTok.

Berikut di bawah adalah antara komen daripada netizen di TikTok:

Sebak tengok abah dia cakap macam tu. Auto mengalir air mata :’)

Sumber : Sayseismik / oknews12

Perhatian! Pihak Infomanafaat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini