Masker Sushi Rice Bantu Tegangkan Kulit Muka.

Sementara menunggu suami baiki kereta, sempat lagi aku ‘godek’ website kecantikan. Mula-mula sekadar mengisi masa lapang tapi apabila membaca komen ramai wanita yang mencuba petua tegangkan kulit yang dikongsi wanita Jepun, aku exciced.

Ramai yang kata petua ini memang menjadi. Dalam masa seminggu, kulit beransur cerah dan tegang. Membayangkan kulit yang gebu macam wanita Jepun, semangat aku pun berkobar. Apa lagi aku pun terjebak buat kesekian kali. Gigih mencari beras Jepun ( sushi rice) semata-mata nak kulit gebu.

Bukan nak propa tapi memang betullah petua ni memang berkesan. Kulit jadi halus dan cerah sekata. Apa lagi korang, jom ramai-ramai cantikkan diri. Barang-barang yang digunakan untuk masker ini pun mudah didapati dan murah. Jom cuba!

Masker Sushi Rice Tegangkan Kulit

Bahan-bahan:

3 sudu besar beras Jepun (sushi rice)} boleh juga diganti dengan beras pulut

1 sudu besar madu

1 sudu besar segar

Cara membuat:

1. Rebus beras selama dua minit.

2. Kemudian, toskan beras. Air rebusan ini simpan di dalam bekas lain.

3. Campurkan susu panas bersama madu.

4. Gaul sebati, kemudian jadikan ramuan ini sebagai masker.

5. Oles pada seluruh wajah dan leher.

6. Biarkan ia kering antara 20 hingga 30 minit.

7. Akhir sekali, bilas wajah dengan air rebusan beras tadi.
Khasiat

1. Membantu melancarkan perjalanan d4rah pada wajah.

2. Kaya dengan ant1oksidan.

3. Membantu melembapkan kulit dan ant1penuaan.

4. Ia mengurangkan kedutan dan garis halus pada wajah.
Tip

Bagi mendapatkan hasil yang terbaik, lakukan petua ini seminggu sekali. Anda akan terkejut melihat perubahan kulit yang akan kelihatan sihat dan cantik.

Sumber : siraplimau / rencahrasa

Perhatian! Pihak Infomanafaat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini