‘Mahu PDRM Tahan Pemandu Myvi Kuning, Langgar Lampu Merah Dan Nyaris Remp0h Pelajar’ – Warganet

Semasa lampu isyarat merah di kawasan yang mempunyai jalur lintasan pejalan kaki, semua pengendali apa jua jenis kenderaan perlu memberhentikan kenderaan untuk memberikan keutamaan kepada pejalan kaki melintas jalan tersebut.

Bagaimanapun, baru-baru ini tuIar satu rakaman video di mana seorang pemandu Myvi kuning memecut walaupun lampu isyarat berwarna merah nampak dari jauh di satu kawasan yang mempunyai jalur lintasan pejalan kaki.

Lebih memburukkan keadaan lagi apabila pemandu itu nyaris meremp0h seorang pelajar sekolah yang mahu melintas jalan tersebut. Selepas pelajar itu terselamat daripada diIanggar, dia segera berlari melintas sambil menoleh ke arah Myvi kuning itu beberapa kali, dipercayai terkejut dengan kejadian yang berlaku kepadanya.

Perk0ngsian video itu menjadi bualan warganet di pelbagai platform media sosial. Ramai mengecam pelbagai kesalahan yang dilakukan oleh pemandu Myvi kuning itu.

Antara kesalahan yang dilakukan pada waktu yang sama; meIanggar lampu isyarat merah, hampir menyebabkan kemaIangan melibatkan pelajar sekolah dan terus memandu meninggaIkan kejadian walaupun lampu isyarat masih berwarna merah.

Menurut pemilik asal rakaman video yang tuIar itu, pemandu Myvi itu dilihat tidak menunjukkan sebarang reaksi bersalah selepas insiden tersebut berlaku.

Tambah orang ramai lagi, sebenarnya kes sebegini banyak berlaku di kawasan-kawasan persekolahan. Bagaimanapun, tidak mempunyai bukti rakaman dashcam seperti ini.

Daripada komen-komen dik0ngsikan oleh warganet, ada mendkwa kejadian tersebut berlaku di kawasan persekolahan sekitar Ampang.

Warganet meminta agar pihak berkuasa segera menahan pemandu Myvi tersebut untuk dikenakan tindakan tatatertib kerana melakukan pelbagai kesalahan, lebih-lebih lagi nyaris menyebabkan kcederaan kepada pejalan kaki.

Orang ramai juga berharap pihak berkuasa dapat mengesan sebuah lagi kenderaan 4×4 yang melanggar lampu merah sejurus kereta Myvi dan pelajar itu meninggaIkan tempat kejadian. –

Sumber: mytvviral

Perhatian! Infomanafaat tidak bertanggungjawab terhadap komen yang dibuat melalui laman sosial ini. Ini adalah pandangan peribadi pemegang akaun dan tidak sepatutnya menggambarkan kedudukan lembaga editorial kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan adalah tanggungjawab pemilik akaun itu sendiri

Sudah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Kongsi Halaman Media Porta< /a> l Ya.

Jom sertai group ni.. Istimewa untuk setiap dari kita berkongsi menu masing-masing.. InsyaAllah bermanfaat di sana.. TQ
Mahu Sertai –> Klik Di Sini

Sudah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Kongsi Halaman Media Porta< /a> l Ya.