‘M4afkan Sy Tak Smpat SeIamatkn..’lsteri MninggaI,Suami MeIecur Dlm Kbak4ran Rumh Kayu.

KUALA TERENGGANU – Seorang wanita wrga emas ma.ut dalam kebaka.ran yang memvsnahkan rumahnya di Kampung Losong Haji Su di sini hari ini.

Dalam kjadian pada jam 10.35 pagi itu, mngsa, Fatimah Mohd., 79, ditemui rntung manakala suaminya, Jusoh Muda, 82, pula cede.ra prah dengan meIecur pada bahagian kakl dan ba dan.

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Terengganu, Md. Hilman Ab. Rashid berkata, pihaknya dengan keku.atan 35 anggota dan empat jentera telah bergegas ke lokasi kejadian sebaik menerima makIumat kebaka.ran tersebut pada jam 10.39 pagi.

“Sewaktu tiba, rumah mngsa yang diperbuat daripada kayu telah mvsnah terbaka.r hampir 80 peratus.

“Suami mngsa, Jusoh yang meIecur diselamatkan penduduk sewaktu mahu menyelamatkan diri di bahagian tangga rumah,” katanya kepada pemberita di lokasi kjadian di sini semalam.

Md. Hilman berkata, mngsa, Fatimah yang mengalami kepa.yahan berjalan kerana uzvr telah terperngkap di dalam rumah mereka yang sedang ma.rak terb4kar.

Beliau berkata, myat Fatimah yang ibu kepada 11 orang anak ditemui tertlarap dalam keadaan rntung di bawah rumah pada 12.22 tengah hari.

“Kebaka.ran dapat dipa.dam sepenuhnya dalam tempoh setengah jam. Rumah itu hngus 100 peratus manakala dua rumah di sebelahnya pula 50 peratus,” katanya.

salam tkziah. Al Fatihah

sumber: K! ONLINE / caramohon

PERHATIAN! Pihak Infomanafaat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini