Kita Membesar Minum Susu, Sejauh Mana Korang Tahu Semua Tentang Susu?

Dari kecil sampai ke alam dewasa, kita dibesarkan dengan meminum susu kerana diberitahu ibu ayah kebaikan yang terkandung di dalamnya. Semua orang tahu susu adalah minuman yang sihat dan baik untuk tubuh bada. Tapi, sejauh mana korang tahu segalanya tentang susu? Nak uji pengetahuan korang? Jom cuba jawab kuiz ini.

Mesti ramai tak tahu ada susu yang baik diambil di waktu pagi kerana mempunyai nutrisi lengkap sebagai pemula hari. Yelah, perut kosong selepas semalaman tidur, mestilah kena mulakan dengan sesuatu yang berkhasiat kan?

Sebut Dutch Lady, mesti semua orang tahu kan? Semua Susu Dutch Lady mempunyai Healthier Choice Logo Malaysia (HCLM), bermakna ianya jadi pilihan sihat untuk semua. Selain itu, bukan sahaja ada kalsium seperti kita semua tahu, susu juga kaya protein berkualiti dan nutrien penting lain dalam segelas. Bukan saja protein, malahan kaya juga dengan kalsium, zat yang tidak kurang penting untuk badan.

Susu Dutch Lady memberikan keperluan nutrisi harian untuk memulakan hari. Bukan sahaja mengandungi kalsium seperti yang kita semua tahu, susu Dutch Lady juga memberi kebaikan protein berkualiti tinggi yang berkhasiat dan senang disediakan.

Dalam setiap gelas susu membekalkan 10g protein dan 12 nutrien penting. Siapa kata susah nak dapatkan amalkan pemakanan sihat? Protein yang terkandung dalam susu ini membantu membina otot yang kuat disamping memperbaiki tulang. Segala kebaikan dengan meminum segelas susu.

sumber: news60post

Perhatian! Pihak Infomanafaat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini