Kereta Abang Ini Tervk Kena Langgar, Tapi Hanya Dpt Hadiah Popcorn. Sekali Netizan Buat Siasatan

PETALING JAYA – Seorang lelaki berkongsi video pada orang ramai selepas dia mendapat popcorn bertih jagung daripada seseorang sebagai ganti rugi a.kibat keretanya r.osak dipercayai dilang.gar lori.

Apabila berlaku satu i.nsiden di mana seorang pemilik kereta melang.gar kereta pemilik yang lain tanpa sengaja, pasti mereka akan cuba menyelesaikan dengan cara yang baik.

Menerusi perkongsian video oleh Cornesstochef di laman aplikasi TikTok, lelaki tersebut terkejut apabila ada orang meninggalkan sekeping nota beserta sebekas popcorn di cermin hadapan keretanya.

Berdasarkan video berdurasi 44 saat di TikTok semalam, selepas membaca nota yang ditinggalkan, dia terus melihat keadaan keretanya yang h.ancur dilang.gar oleh individu terbabit.

Susulan perkongsian itu, rata-rata pengguna media sosial berasa terkejut dengan keadaan kereta m.angsa yang disangkakan calar, tetapi sebenarnya keadaan kenderaan itu lebih t.eruk.

“Ini ganti dengan 100 popcorn pun tak dapat pulihkan hati abang yang r.emuk itu,” kata Matdan55.

“Saya pun terkejut, pergi bawa tulisan itu pergi cari detektif Conan ke? semoga awak sentiasa tabah,” Suhailabuseman.

“Ya Allah, itu bukannya lang.gar sikit, itu luka terk.oyak teruk, kalau kena hujan lama-lama tak baiki boleh karat,” Apihabusekam.

Sehingga kini, perkongsian tersebut meraih lebih 163,800 tontonan dan 9,324 tanda suka di laman aplikasi TikTok.

VIDEO

https://www.facebook.com/watch/?v=2700904853537169

Antara Reaksi Orang Ramai

Kena belanja sekilang popcorn kalau t.eruk mcm tu…sikit ker tu?.

Aku xthu nak gelak ke s.impati.. L.ahabau pnye popcorn jilakoi satu aprt pon xde b.arai atas jalan. mungkin keto ni h.antu yopek lggar.

Kete apa la dia pakai smpai trkoyak kete member bertabah la.. s.akit hati nengok. Xpe cari cctv ke dashcam le cari kete yg lang.gar tu.

“INI SEMUA MARKETING” – Netizen

Seperti biasa netizen akan mulakan siasatan dan untuk video viral di tiktok ini netizen telah pun buat spekulasi.

Berdasarkan dari keadaan kemek pada kereta, netizen telah memberitahu bahawa mustahil untuk baru kena langgar kawasan kemek boleh terus berkarat.

Apa yang dirungkaikan netizen adalah ini semua adalah teknik marketing untuk promote popcorn dan marketing mereka berjaya apabila media besar seperti Kosmo Online membuat cerita berkenaan video tersebut.

Meninjau Tiktok yang memuatnaik video tersebut, jelas menunjukkan ianya marketing.

Di dalam Facebook jenama popcorn yang diletakkan pada kereta juga telah memuat naik satu status berkenaan video tersebut

Netizen menjadi bingung bagaimana media masa yang agak besar boleh tertipu dengan marketing begini. Apa pun tahniah kerana marketing popcorn anda berjaya.

Sumber: Kosmo Online,AwatttSyeikhh Network / trendingsangat

Perhatian! Pihak Infomanafaat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini