Kanak-kanak perempuan 4 tahun m4ut selepas tertinggaI di daIam kereta bapanya hampir 10 jam

Bukit Makmur, Sungai Lalang, Sungai Petani. Se0rang kanak-kanak perempuan ditemui m4.ut selepas tertinggaI di dalam kereta bapanya di tempat kerja.

Menurut lap0ran Harian Metro, kejdian meny4yat hati itu dised4ri oleh bapa budak berusia empat tahun terb4bit ketika mahu puIang ke rumah.

“Sebelum itu bapa mngsa menghantar kakak mngsa ke Sek0lah Menengah Kebangsaan (SMK) Teluk Bayu, Sungai Petani pada 7.30 pagi dan terus ke tempat kerjanya di Bukit Makmur, Sungai Lalang.

“Bapa mngsa terlupa bahawa mngsa berada di dalam kereta dan sedang tidur di bahagian tempat duduk beIakang.

“Mngsa sepatutnya dih4ntar ke rumah neneknya di Kampung Bukit, Sungai Pasir sebelum lelaki itu ke tempat kerja,” kata Ketua Polis Daerah Kuala Muda, Asisten K0misioner Adzli Abu Shah.

Menurutnya, mngsa dipercayai ditinggaIkan di dalam kenderaan itu hampir 10 jam dalam keadaan tingk4p tertutup dan enjin kereta dim4.tikan.

Tambah Adzli, selepas sampai di tempat kerja, bapa mngsa keluar memandu l0ri ke beberapa kawasan sebelum puIang semula ke kiIang dan menguruskan kerja di dalam bangunan.

Sekitar jam 6.20 petang, bapa mngsa berusia 30-an itu meIihat anaknya tidak sed4rkan diri di bahagian tempat duduk beIakang kereta sebelum membuat panggiIan kecem4san namun dis4hkan meninggaI dunia.

Sumber: Harian Metro / mysumbermaya / majalahilmu

Perhatian! Pihak Infomanafaat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.