Isteri Solehah Ganjaran Lebih Besar Di Syurga

Sebenarnya beberapa hari yang lalu, saya terjumpa tafsir dalam Al-Quran yang menyatakan:

“Di syurga nanti, tiada orang yang bujang. Setiap lelaki disediakan dua orang bidadari sebagai isteri yang kekal abadi keperawanannya.”

Allahuakbar, terbakar api kecembvruan! Lalu cuba lagi mencari apa maksudnya. Saya cuba mendengar kuliah Ustaz Wadi Anuar. Ya benar! Suami-suami kita nanti dapat isteri bidadari yang tak tertanding cantik wanita dunia ini.

Bayangkan, jika bidadari melvdah ke dalam selautan air, maka air laut yang masin akan menjadi tawar. Jika di dunia ini kita berbuat j4hat pada suami, maka dua isteri mereka di syurga akan menj3rkah kita.

“cel4kalah dikau wahai si isteri.”

Eh? Kuliah ustaz ini membuatkan saya semakin cembvru dan tidak puas hati. Untunglah si suami mendapat bidadari yang tak tertanding kecantikannya, sedangkan kita ini biasa-biasa sahaja.

Habis, kita ini di syurga jadi apa pula?

Rupa-rupanya untuk wanita yang solehah, beriman dan mentaati suaminya, ganjarannya lebih besar. Wanita yang masuk syurga akan menjadi lebih cantik berganda-ganda dari bidadari. Jadi Ketua Bidadari lagi dan sebab itu dikatakan bidadari akan cemburu pada wanita solehah.

Sebaik sahaja kita minum air dari Telaga Rasulullah S.A.W yang diberi nama Al-Kausar, Allah S.W.T akan beri kita dua perkara.

Allah akan memberikan Nur kepada wajah kita.

Allah cabut semua perasaan dengk1, cembvru, 1ri hati dan segala perasaan j4hat yang pernah ada dalam d1ri manusia.

Maka berbahagialah penduduk dalam sebuah negara yang diberi nama syurga. Jom buat bidadari cemburu dengan kita.

Macam mana nak menjadi wanita solehah? Salah satunya, jaga aurat.

Sumber : Aliffchannel / satkoba

Perhatian! Pihak Infomanafaat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini