Ini Yang Perlu Anda Lakukan Jika Kaki Anda K3jang Secara Tiba-Tiba

Fuh s4kit bila kaki tiba-tiba kejang tu memang lain macam wey! Memang luar biasa s4kit yang dialami terutama di bahagian betis, betul tak?? Anda pernah tahu tak apa punca-punca anda mengalami k3jang kaki??

-Anda mungkin melakukan aktiviti yang berlebihan dan otot mengalami keletihan.

-Anda kekurangan kalsium dan magnesium

-Dehidrasi

-Mungkin juga disebabkan kesan-kesan sampingan ubatan.

Apa yang anda kena lakukan kalau kaki k3jang???

-Cari tempat duduk dan bersandar

-keluarkan kasut

-Jangan bengkok tau! Kedudvkan yang melentur boleh menekan lagi pada kawasan otot.

-bila jari kaki menguncup, tolak perlahan-lahan jari kaki biar menaik dengan mengguna tangan korang.

-Bila k3jang otot dah reda, urut tapak kaki anda biar d4r4h mengalir semua dengan baik dan lancar okay!

sumber: rencahrasa

Perhatian! Pihak Infomanafaat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini