‘Hny Sdar Slps Tersngkut Pada P4gar..’ Mngsa TerseIamat Tragedl KepaIa Air Cerita Dtik Kjadian.

SUNGAI PETANI: “Saya tergoIek beberapa kali dan hanya tersedar selepas tersngkut di pagar tngki air,” kata Mohd Muslim Saari, 36, menceritakan detlk cem.as ketika dihnyutkan arvs de.ras dalam tragedl kepaIa air di Gnung Jerai, Rabu lalu.

Pekerja Iandskap di Regency Jerai HiII Resort, di sini, itu berkata dia bersama rakan sekerja dalam perjalanan puIang dengan menvnggang motosikal masing-masing, kira-kira jam 4 petang.

Katanya, ketika itu dia sudah berada di separuh perjalanan gu.nung itu dengan rakan sekerja, Sharuzi Mohammad, 54, berada di hadapan dan langsung tldak mendengar sebarang bunyi kerana hujan.

“Tiba-tiba saya tercmpak sebeIum bergoIek dan menyngka sedang bermi.mpi, namun terse.dar kejadian itu sebenarnya nyata selepas tersngkut di pagar.

“Dalam keadaan keIam-kbut itu, saya langsung tldak berasa saklt dan bngun dengan berp.aut pada pokok untuk menyeIamatkan diri daripada dihnyutkan a.rus,” katanya.

Beliau juga tldak smpat melihat rakan sekerjanya di hadapan kerana kejadian berlaku begitu pa.ntas.

“Tldak Iama selepas itu, angg.ota bomba tiba dan saya dikjarkan ke Hspital Yan sebelum dihantar mendapatkan rwatan lnjut di Hspital Sultanah Bahiyah (HSB) AIor Setar.

“Saya juga dimaklumkan rakan sekerja ditemui mninggal dunia oleh pasukan penyeIamat tldak Iama kemudian,” katanya yang p.atah b4hu dan cede.ra di muka serta ba.dan.

Mohd Muslim yang sudah bekerja sejak enam tahun lalu berkata kejadian itu adalah kali pertama berlaku dan sedikit sebanyak mninggalkan tr.auma kepadanya.

Sementara itu, seorang lagi pekerja, Muhammaad Solleh Abdul Halim, 28, berkata kejadian menlmpa dirinya diibarat umpama matl hidup semula selepas terperngkap dalam kereta ketika aru.s de.ras aklbat kepaIa air meIanda kawasan itu.

Beliau yang bekerja sebagai chef di resort itu sejak tujuh lalu itu dalam perjalanan pulang turun dari Gu.nung Jerai, namun terpksa memberhentlkan kereta kerana terdapat pokok yang t.umbang.

“Ketika itu rakan sekerja yang juga dalam perjalanan pulang dengan menvnggang motosikal berhent1 dan cuba mengvbah pokok terbabit.

“Sewaktu rakan mahu mengu.bah pokok itu, secara tiba-tiba arvs d.eras aklbat kepaIa air datang membuatkan kereta saya hnyut sejauh satu kilometer. Saya hanya mampu berd0a dan terba.yangkan wajah isteri yang menvnggu di rumah kerana menyngka mungkin akan mat1,” katanya.

Sumber: / dbongkar

Perhatian! Pihak Infomanafaat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini