“Hias Kereta Dengan Ribuan Mainan HotWheels?” Tak Sangka Suami Heliza Helmi PernahViral Sebab Perkara Ini

Siapa tidak kenal dengan penyanyi Heliza Helmi yang cukup aktif dengan misi b4ntuan di G4z4. Sebelum ini Heliza pernah mengakui dirinya tidak pernah berasa tertekan masih belum mendirikan rumah tangga walaupun sudah berumur 35 tahun (2021).

Bagaimanapun, siapa sangka 1 Januari 2022, Heliza yang masuk umur 36 tahun dikejutkan dengan berita perkahwinan Heliza bersama seorang usahawan. Berita perkahwinan Heliza ini tersebar apabila ada gambar menunjukkan majlis pernikahan mereka di sebuah masjid.

Mesti ramai yang terkejut kan?

Berita mengenai perkahwinan itu dimaklumkan seorang pendakwah terkenal, Prof. Madya Datuk Dr. Mohd Izhar Ariff Mohd Kashim di laman Instagramnya, mohdizharariff_official hari ini yang turut memuat naik gambar pasangan tersebut.

“TAHNIAH KEDUA ADINDA SAYA Mahadi dan Heliza Helmi kerana hari ini kalian telah disatukan debgan izin Allah.. Syukur kepada Allah setelah sekian lama saya menyimpan rahsia kalian… Maaf tak dalat hadir hari ini kerana berada di kuar kawasan… Esok kita jumpa ye..”

Bukan calang-calang suami Datin Heliza Helmi
Tiada angin tiada ribut, siapa sangka Heliza Helmi hari ini telah selamat diijab kabulkan bersama pasangan yang bukan calang-calang orangnya. Dalam bidang kewangan, suaminya iaitu Dato’ Sri Mahadi Badrul Zaman merupakan antara nama yang cukup disegani ramai. Beliau mula melibatkan diri dalam industri tersebut pada usia 21 tahun, sebelum kini bergelar antara pengasas syarikat perancangan kewangan tersohor di rantau Asia.

Unik Menghias Kereta dengan Mainan Hot Wheels!
Dia juga pernah viral pada 2017 selepas kereta mewah jenis Jaguar miliknya dihiasi 4,600 buah kereta mainan ‘Hot Wheel’.

Biasanya, foto kereta dihiasi kereta mainan ‘Hot Wheel’ hanya dapat dilihat pada kertas dinding, tetapi Datuk Seri Mahadi Badrul Zaman berjaya menampilkannya dalam bentuk realiti.

Menggunakan kereta pertama beliau jenis Jaguar, ahli perniagaan itu melekatkan lebih 4,600 kereta mainan berkenaan pada seluruh kereta yang beliau beli 12 tahun lepas itu.

Kereta yang beliau hias secara penuh kreativiti itu menarik perhatian banyak orang dan sesetengahnya merakamkan foto atau beraksi dalam swafoto di pelbagai tempat apabila mereka berpeluang melihat kereta berkenaan, termasuk ketika beliau meletakkannya di kompleks beli-belah.

“Saya gembira apabila orang lain gembira. Ada yang cuba menyuruh saya berhenti ketika memandu di jalan raya. Setakat ini, tidak banyak kereta mainan berkenaan yang hilang. Sudah tentulah saya perlu letak kereta saya di tempat lebih selamat apabila keluar,” katanya.

Kerja menghiasi kereta itu mengambil masa kira-kira tiga minggu untuk siap dengan perbelanjaan RM20,000 dan kereta mainan berkenaan dilekatkan menggunakan gam kaca khas.

Dato’ Sri Mahadi Badrul Zaman terima anugerah The Jewels of Muslim World 2019
Perunding kewangan yang cukup popular Dato’ Sri Mahadi Badrul Zaman antara anak melayu yang telah mencapai kejayaan pada usia yang sangat muda. Rentetan daripada kecemerlangan beliau, tidak hairanlah begitu banyak pengiktirafan yang beliau perolehi seperti Top CEO Award 2004, Youngest Million Dollar Producer, Youngest Agency Manager (CIMB) dan yang terkini Anugerah The Jewels of Muslim World 2019.

Ok jom kita berkenalan dengan Dato’ Sri Mahadi. Beliau adalah pengasas Financial Genius Group (FGG) yang telah memulakan kerjaya sebagai perunding kewangan sejak berumur 21 tahun dan kini pada umur 37 tahun, beliau telah mencatat sejarah sebagai penerima termuda Anugerah The Jewels of Muslim World.

Seronok dengar perkongsian yang sangat positif dari Dato’ Sri Mahadi, tentang bagaimana beliau bermula, kenapa beliau bermula, bagaimana beliau menangani jatuh bangun sebuah perjuangan demi menuju kejayaan dan paling Min suka adalah apabila beliau menjadikan ibu beliau sebagai sumber inspirasi untuk berjaya *tersentuh hati kejantanan Min, tau* Bukan calang-calang personaliti popular dunia yang pernah menerima anugerah hebat ini. Antaranya adalah Dr. Mufti Ismail Menk, Ahli tinju dunia Muhamad Ali, Prince Al Waleed dari Arab Saudi dan ramai lagi.

Bila ditanya apakah perasaan beliau apabila diberi pengiktirafan setaraf dengan personaliti terkenal bertaraf dunia ini .. jawapan beliau adalah Syukur ke hadrat Allah SWT dan semoga kejayaan ini bakal membuka jambatan perhubungan bagi membolehkan beliau melangkah jauh membawa nama FGG ke persada antarabangsa. Dengar khabar, Dato’ Sri Mahadi dah dapat jemputan dari tiga negara untuk berkongsi ilmu yang beliau ada untuk masyarakat di sana. Tahniah Dato’ Sri. Sejujurnya, saya sangat kagum dan terinspirasi dengan kisah kejayaan Dato’ Sri ini. I’m sure it’s not easy to keep your momentum continuously and consistently but you made it. Bak kata Dato’ Sri tadi, it’s ok to be negative once a while but you need a useful believe yang akan pull you ke depan. Very meaningful kata-kata tu, kan.

Dato’ Sri Mahadi juga dijemput untuk menyampaikan World Class Talk bertajuk “Fundamental Components to Forge 21St Century Leaders” dihadapan lebih 100 peserta dari 57 buah negara Islam. Sesi penyampaian tersebut telah berlangsung selama satu jam bermula jam 3:45 petang dan berakhir pada jam 4:45 petang. Dato’ Sri Mahadi Badrul Zaman telah berkongsi beberapa tips penting dan rahsia untuk membentuk pemimpin Abad-21 yang kental, berdaya saing dan mampu mengharungi cabaran dunia hari ini.

Financial Genius Group (FGG) turut mengambil peluang untuk memperkenalkan organisasi ini kepada umum dengan menyertai pameran yang diadakan sepanjang 3 hari Muslim World Biz 2019.

Tampil menawan pakai busana pengantin putih…persis seorang puteriMenerusi rakaman dimuat naik jurugambar Aqo Imran, selebriti serta aktivis kemanusiaan tersebut dilihat cukup menawan apabila tampil ke acara akad nikah sambil memakai busana pengantin berona putih. Lebih manis lagi, Heliza turut diiringi oleh ahli keluarganya yang sepadan memakai baju tema berwarna merah jambu.

Macam tak percaya Heliza dah kahwin…DS Mahadi orangnya hebat pula, moga hubungan kekal hingga Jannah

Rata-rata netizen turut terkejut mendengar perkhabaran nikah tersebut, lebih-lebih lagi sumbangan suami Heliza dalam dunia kewangan islam cukup besar serta banyak membantu masyarakat Islam secara amnya. Justeru, mereka mendoakan rumah tangga pasangan mempelai tersebut kekal hingga ke Jannah.

Sumber/Kredit: dedah.site / kualalumpurviral

PERHATIAN! Pihak Infomanafaat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini