Dijaga Rumah Sama Dengan Bella, Kematlan Baby Adam Dipers0al Oleh Netlzen Ini

Sejak dari beberapa hari lepas, kita dikejvtkan dengan berita seorang anak yang menghldap slndr0m d0wn didera di sebuah rumah jagaan.

Ramai netlzen yang menyuarakan rasa simp4ti terhadap nasib yang dial4mi oleh kanak-kanak tersebut yang dikenali sebagai Bella.

Terbaru, menerusi muat naik seorang pengguna Facebook, Fdaus Ahmad telah berkongsi satu kejadian yang berlaku pada tahun lepas di rumah jagaan yang sama.

“Kematlan B4yi Dari Rumah Yang Sedang Vir4l, 3 Mei 2020. Sebenarnya, pada Mei 2020 masa orang tengah kalvt dengan PKP berlaku satu kematlan tragls melib4tkan b4yl jagaan Rumah Yang Sedang Viral (RYSV)

“Kematian sorang b4yi berumur 10 bulan bernama Adam. Adam seorang b4yi SD. Adam ni perlukan penjagaan rapl dan teliti sebab dia ni special, susu kena bagi minum on time elok elok.

“Dan bila kita bercakap pasal Rumah Yang Sedang Vir4l ni, siapa lagi yang sepatutnya kita rujuk untuk dapatkan keterangan?

“Rumah Yang Sedang Vir4l mengatakan kematlan Adam adalah tiba tiba, kalau tiba tiba maka kita perlu dapatkan lap0ran post mortem h0spital.

“Dengan timbul isu Bella, kematlan tragls Adam tahun lepas muncul semula menjadi teka teki. Adam yang gemvk, tiba tiba jadi kurus dan saklt.

“Pend3raan Bella, boleh menlmbulkan syak kepada kita – bahawa kematlan Adam berp0tensi terjadi aklbat pengabaian!

“Sudah ada kematlan tetapi kita yang tak tahu apa telah terjadi. Sebab masa tu tiada siapa memberi sy4k wasngka.

“Tapi sekarang, lepas Bella memberitahu kita yang penjagaan Rumah Yang Sedang Vir4l ni ada unsur penderaan, maka ada asas dan lokus standi yang kukvh – untuk kita semua mempersoalkan kematlan baby Adam!

“Kami minta, pihak p0lis bertindak segera dan menylasat perkara ini sehablsnya, jangan bersisa.Dapatkan semula lap0ran post mortem arwh Adam, slasat!”

Gambar 1 Baby Adam ketika n0rmal

Gambar 2 Bby Adam beberapa hari sebelum kematlan

Gambar 3 Jenzh Adam dik4fan

Gambar 4 Jenzh Adam dikebvmi

Menerusi carian penulis YOY Network, Syed Azmi sebelum ini pernah memuat naik perkongsian mengenai seorang b4yi bernama Adam yang menghldap sindr0m d0wn.

“K3s Rumah Bonda: Adam. Ringkasan k3s: Mak dia active drvg. kadang anak tak susu sebab mak high. nenek yg jaga. nenek sorang kerja nak tanggung anak anak dia. last last nenek dengan mak datang Rumah Bonda drop adam and go. masa tu adam dah tervk juga. mak dia tak jaga sangat sebab mak amik drug, boyfriend pun amik drug tp dah kena hanta balik indon sebab pati.

“Jangan kutuk mak dia sebab at least dia hantar sini. Lagi baik dari buang mana-mana. Dan DIA TETAP MAK ADAM.

“The baby setakat ini: 10 months old. Birth weight 1.9kg. Current Weight 3.3kg. Downsyndr0me baby with stoma.

“Sorry if anyone think gambar tak sopan. We are trying our best. Duduk di Rumah Bonda dalam 4 bulan. Semua check up up to date.

“NG0 ramai yang datang nak bantu juga. Tq. D0ktor mintak sampai b4yi sihat baru boleh transfer rumah lain. For now dalam Rumah Bonda.

“Kami semalam decide nak hire private nurse just nak jaga Adam di Rumah Bonda sebab k3s kami makin ramai, pregnant girl bvta lah, yang JKMlah yang nak abort lah. So we need help. But specialised help.”

Sumber:yoynetwork / dedah

PERHATIAN! Pihak Infomanafaat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini