Amalkan Setiap Hari Selawat Tafrijiyah, Insha Allah Rezeki Masuk Tanpa Disangka Dan Satu Persatu Jalan Keluar Dari Masalah, Semuanya Akan Terungkai

Kepada sesiapa yang sedang sakit, yang sedang ditimpa masalah, yang sedang ada sebarang hajat, amalkanlah Selawat Tafrijiyah.

Antara Kebaikan Amalkan Selawat Ini

1. Allah akan melenyapkan kesedihan, kesulitan serta baaahaya yang menimpa dirinya.

Allah akan memudahkan segala urusan hidupnya.

2. Dipancarkan Nur (cahaya) dalam hatinya juga ditinggikan martabatnya.

Suaranya didengari serta pandangan dan pendapatnya diterima ramai

3. Dia dilindungi daripada segala bencana dan malapetaka.

4. Dia sentiasa dicintai oleh semua orang.

5. Segala yang dihajati akan dimakbulkan Allah.

6. Dimurahkan rezekinya, dijauhkan daripada kelaparan dan kemiskinan.

7. Setiap penyakit ada penawarnya. Bacalah selawat 7 kali pada air dan minum. Insya Allah, perut yang sakit atau memulas akan sembuh.

Menurut Imam Ad-Dainuri, barang siapa membaca selawat ini 11 KALI setiap hari setiap lepas sembahyang lima waktu, REZEKInya tidak putus-putus dan mendapat kedudukan yang tinggi.
Menurut Syibab Ahmad, sesiapa berselawat 3 kali setiap selesai solat Subuh, Maghrib & Isyak, Allah akan menghindarkannya daripada sebarang bencana.

Allah akan hapuskan dosa-dosa kecil dengan kita mengamalkan berselawat sebanyak 11 kali setiap kali selesai menunaikan solat fardu.

Sesiapa yang amal membaca selawat 3 kali setiap selepas solat 5 waktu akan dihilangkan kebuntuan fikiran dalam menghadapi apa jua masalah.

Sabda Nabi SAW: Barang siapa berselawat kepadaku 10 kali pada waktu pagi dan 10 kali pada waktu petang tiap hari, ia akan beroleh syaafaatku pada hari kiamat –
Hadis Riwayat Thabrani

Sumber: majalah ilmu / jawatan

PERHATIAN! Pihak Infomanafaat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini