Allahuakbar, Rumah Penghafal Al-Quran Tidak Terb̷akar Dib̷akar Api

Keajaiban Dari Rumah Seorang Hafiz

Bismillah, Allah lah sebaik baik Penjaga. Ini kejadian di Mesir, Sebuah apartment 5 tingkat mulai terb4kar hampir lewat tengah malam. Semua penghuni bangunan tersebut sangat terkejut bergegas menyelamatkan diri masing-masing meninggalkan barang di dalam rumah.

Menyaksikan ap! perlahan menj!lat hampir semua rumah di bangunan tersebut. Bangunan tersebut masih terb4kar sehingga terbit matahari. Masing-masing melihat kediaman mereka dan barangan di dalamnya hangus dij!lat api, Mereka tak sempat berbuat apa-apa.

Tetapi, dengan kuasa Allah.. !! Subhanallah.. Rumah nombor 13, seolah-olah tidak disentuh ap!. Sedangkan rumah di atas dan bawahnya terb4kar. Setelah ap! berhasil dipadamkan, masing-masing penghuni masuk melihat keadaan rumah mereka yang sudah h4ngus.

Menakjubkan Rumah Penghafal Al-Quran Tidak Terb4kar Dib4kar Api

Tetapi Mohamed Munir yang tinggal di rumah nombor 13, amat terkejut. Keadaan dalam rumah mereka tidak disentuh api sedikitpun! Masyarakat berbondong datang untuk menyaksikan kejadian yang sul!t dipercayai, sungguh ajaib.

Apa yang mereka dapati rumah mereka selamat, dan Al-Quran yang sedang tersusun di almari tetap seperti saat ditinggalkan. Mohamed Munir adalah penghafal Al-Quran, dan mereka berusaha mengulang hafalan paling kurang satu surah sehari.

Sebuah Al-Quran masih terbuka di atas meja di hadapan mereka yang digunakan untuk mengajar anaknya malam tadi dan terpaksa ditinggalkan sewaktu bergegas meninggalkan apartment mereka. Allah Maha Berkuasa! Allah selamatkan Al-Quran dan harta mereka yang digunakan.

Luar Biasa
Mukjizat Al-Quran sebagai kalimah Allah yang sangat penting ini masih berdiri dan sering dilupakan dicelah-celah rak buku di rumah kita. Di dunia sahaja Allah telah menunjukkan interaksi kita dengan Al-Quran menyelamatkan kita dari keb4karan. Bagaimana pula nanti di Akhirat? Semoga Allah mengampuni dan merahmati kita.

Akhir Kata
Marilah kita usaha diri kita untuk selalu membaca Al Quran walaupun hanya 1 lembar satu hari, Semoga usaha kita dapat membantu kita diakhirat kelak

Rujukan

Kredit Facebook : Ustazah Suekarim Suekarim / mymediamaya

PERHATIAN! Pihak Infomanafaat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini