‘Abg Reda Sayang..’SeteIah 13 Hari Dirwat, lsteri HamiI 6 Bulan Prgi Brsama Bay1 Dlm Kndungan.

MELAKA: “Prmintaan terakhlr, isteri minta meneman1nya di hspital dan katanya kalau tldak boleh masuk pun cukuplah saya berada di Iuar dan dia dapat melihat.

“Tiga hari terakhlr ini memang memberi k.esan kerana arwh isteri minta perkara yang saya tldak b0leh tunaikan walaupun beberapa kali saya cuba terangkan kepadanya,” Iuah Mohd Firdaus Har0n, 36, yang kehiIangan isteri tercinta, Herni YusniIah Yusof aklbat C0VlD-19.

Herni Yusnilah, 29, yang mengndung enam bulan disahkan mninggaI dunia malam kelmarin selepas 13 hari dirwat di Hspital Melaka di sini.

Mohd Firdaus berkata, dia tldak menjan.gka isterinya yang mengndungkan anak kedua mereka akan prgi mninggaIkannya selepas sedar daripada ditldurkan.

“Kali pertama isteri ditldurkan kira-kira tujuh hari lalu selepas kesihatannya semakin mer0sot, namun dia menunjukkan perke.mbangan posltif dan kembali se.dar walaupun masih bergntung kepada aIat bntuan 0ksigen.

“Bagaimanapun, kesihatannya kembali mer0sot dan perlu ditldurkan semula Isnin lalu, sebelum disahkan mninggaI dunia kira-kira jam 11.40 malam,” katanya ketika dihubungi.

Katanya, dia dan isteri amat mena.ntikan kehadiran anak kedua mereka namun Allah SWT lebih menyayangi mereka.

“Sebelum ini arwh isteri kerap bertanya kepada saya sama ada boleh menjaga anak perempuan berusia lima tahun dan ibunya jika dia dita.kdirkan ‘prgi’ dulu.

“Dia selalu bertanya kalau saya boleh jaga anak dan ibunya seperti dia lakukan. Dia sangat rapat dengan ibunya memandangkan satu-satunya anak perempuan.

“Sebelum ini, kebanyakan kepvtusan dalam keluarga dia yang akan pu.tuskan, malah disifatkan sebagai ‘ahIi flkir’ untuk kami semua walaupun dia anak bongsu,” katanya yang mengusahakan gerai War0ng Kopi Manggis R0ad.

Mohd Firdaus berkata, dia kini bvkan saja kehiIangan ‘ahIi fi.kir’, malah ‘pa.tah kakl’ untuk menguruskan perniagaannya itu.

“Apa yang terhasil di kedai kami adalah hasil apa yang diflkirkannya (isteri). Rupanya dia lakukan (usaha) untuk tin.ggalkan buat anak kami dan ibunya.

“Sepatutnya kami p0tong gelang bersama kelmarin, namun takdir dia prgi dulu. Alhamdulillah, ibu mentua yang sebelum ini turut disahkan posltif C0VlD-19 juga sudah smbuh,” katanya.

Salam tkziah. Al fatihah

Sumber: bh / dbongkar

Perhatian! Pihak Infomanafaat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini