Abam2 askar beratur solat hajat mohon perl1ndungan dari koronav1rus

Wab4k koronav1rus yang melanda dunia khususnya di Ch1na sekarang telah mendatangkan kerisauan kepada orang ramai. Lebih membimbangkan, Malaysia telah mengesahkan terdapat 8 kes posit1f koronav1rus yang kesemuanya adalah warganegara Ch1na.

Oleh sebab itu, beberapa hari lepas, KDYMM baginda Agong telah menitahkan agar orang ramai melakukan solat hajat untuk meminta pertolongan daripada Allah S.W.T.

Oleh sebab itu, saluran radio Zayan.FM telah mengambil inisiatif dengan kerjasama pihak 74 Batalion Kor Perkhidmatan Diraja Kem Sungai Besi dengan mengadakan solat hajat bagi kesejahteraan seluruh rakyat Malaysia.

View this post on Instagram

A post shared by ZAYAN (@zayan.my)

Sehubungan dengan itu, beberapa orang penyampai radio tersebut turut menyertai barisan anggota tentera di Kem Sungai Besi menunaikan solat sunat hajat sebentar tadi sebagai salah satu langkah menghindari wabak itu.

View this post on Instagram

A post shared by ZAYAN (@zayan.my)

View this post on Instagram

A post shared by ZAYAN (@zayan.my)

Kes koronavirus yang menghantui dunia sejak beberapa minggu sudah telah membuatkan ramai orang berasa gerun ekoran jumlah kem4tian yang semakin hari semakin bertambah.

Wabak tersebut juga sudah menular hingga ke Malaysia menyebabkan rakyat mulai panik. Oleh sebab itu, Mufti Wilayah telah menyarankan agar solat hajat dilakukan bagi meminta perlindungan daripada Allah S.W.T.

Sumber : Zayan. FM / satkoba

Perhatian! Pihak Infomanafaat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini