7 Haiwan Ini Boleh Mengesan Kehadiran Makhluk Halus, Haiwan Nombor 4 Tu Paling Menyeramkan !!!

Wujudnya roh, hantu atau jin, tidak semua orang dapat merasainya. Hanya indigo yang dikurniakan deria ke-6 sahaja yang mempunyai kebolehan ini.Selain itu, ada juga orang yang walaupun tidak dapat melihat makhluk astral, mereka percaya dan dapat merasakan sesuatu yang aneh di sekeliling mereka melalui tanda-tanda alam tertentu. Salah satu simbol alam yang boleh menunjukkan kewujudan roh ialah tingkah laku haiwan di sekeliling kita. Apakah beberapa?

cicak rumah

Tak ramai yang suka cicak. Biawak merupakan salah satu haiwan yang mengandungi banyak mitos unik dan masih sering dipercayai di Indonesia. Salah satu mitos yang pernah wujud ialah jika anda masuk ke dalam bilik dan seekor cicak jatuh tepat di atas kepala anda, maka anda perlu menangkapnya dan membunuhnya atau membuangnya ke tempat lain kerana jika tidak, ayah anda akan mati. .

Selain itu, cicak juga boleh menunjukkan kehadiran roh seperti kuntilanak. Dikatakan jika anda berada di dalam bilik dan tiba-tiba seekor cicak masuk dengan bunyi, maka ada roh yang hadir.

Kunang-kunang

Kelip-kelip boleh dianggap sebagai haiwan yang boleh menambahkan lagi suasana romantik. Haiwan yang dipanggil kelip-kelip adalah serangga yang cantik kerana ia boleh berkelip cahaya yang indah seperti bintang. Tetapi di sebalik keindahan itu, kelip-kelip mempunyai mitos yang cukup menakutkan.

Kelip-kelip sering disebut sebagai kuku orang mati atau jelmaan syaitan. Walaupun bentuknya jelas seperti serangga, cahaya kelipan haiwan ini masih sering menjadi persoalan dan perdebatan dalam kalangan pengkaji.

ayam jantan

Daripada semua makhluk mitos, mungkin ayam jantan adalah salah satu yang terbaik. Anda mungkin sering mendengar ayam berkokok. Tetapi bagaimana jika dia berkokok sebelum pagi aka di tengah malam atau di awal pagi jauh sebelum subuh?

Dikatakan menurut mitos pertama, jika ayam jantan berkokok sebelum waktunya, maka ada seorang gadis yang hamil luar nikah. Tetapi itu mungkin tidak boleh dipercayai seperti mitos kedua yang lebih baik. Jika kamu mendengar ayam berkokok di tengah malam, hendaklah kamu berdoa kerana ayam jantan itu melihat malaikat.

Tokek

Selain cicak, reptilia lain yang kurang digemari dan mengandungi misteri ialah tokek. Haiwan ini kononnya ada kaitan dengan ilmu sihir. Malah ada yang mengatakan tokek adalah haiwan jelmaan jin atau syaitan. Mitos tentang tokek tidak begitu berbeza dengan cicak. Jika anda mendengar bunyi tokek, dikatakan hantu sedang menunggu anda di tempat tersebut.

anjing

Anjing adalah salah satu haiwan peliharaan yang paling kerap dipelihara. Mungkin kita sering jengkel dengan perangai anjing yang kelakar, tetapi jika anda mendengarnya melolong atau menyalak di tengah malam maka anda harus berhati-hati.

Berbeza dengan ayam jantan yang berkokok di tengah malam, jika anjing menyalak di tengah malam, maka mungkin bukan kerana dia melihat orang asing yang bermaksud jahat, tetapi boleh menjadi penggera kehadiran roh.

gagak

Terdapat beberapa jenis burung yang menandakan sesuatu yang buruk tentang kematian dan sinonim dengan roh. Burung pertama ialah burung hantu. Burung ini sering digunakan dalam filem seram dan dipercayai burung hantu peliharaan dengan mata yang mengerikan dan dianggap sebagai simbol kematian.

Burung lain adalah berani dan gagak. Dikatakan jika di rumah anda kicauan burung-burung berani berpusing-pusing, maka itu menandakan ada yang akan mati. Burung gagak juga dikhabarkan sebagai burung yang memberi petanda buruk tentang kematian.

Kucing hitam

Di sesetengah negara Eropah, kucing, terutamanya yang hitam, dianggap sebagai makhluk mistik. Ini kerana mereka percaya bahawa kucing adalah jelmaan ahli sihir. Tidak sedikit yang percaya kucing adalah haiwan yang kurang bernasib baik walaupun sesetengah kedai menggunakan simbol kucing dan memelihara kucing sebagai pembawa tuah. Di samping itu, kucing hitam yang melalui mayat dianggap sebagai petanda yang tidak baik.

Sumber: MukminSolution / rencahrasa.

PERHATIAN! Pihak Infomanafaat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini