[ᴛᴇʀᴋɪɴɪ]’ꜱᴇɪᴀᴍᴀᴛ ᴊʟɴ ᴀʙɢ..’ ʟᴀɴꜱ ᴋ0ᴘᴇʀᴀɪ ꜱᴏꜰɪᴀɴ ᴛᴇᴍᴜɪ ᴀᴊᴀɪ, ʙᴇʀᴛᴍʙᴜɴɢ ᴋᴇʀᴇᴛᴀ ᴜʙ4ʜ ɪᴀʟᴜᴀɴ.

KULAl – Seorang anggo.ta poIis berpangkat Lans K0peral mᴀut seIepas motosikal ditun.ggangnya terbabit dalam satu kemaIangan di KM 20.9 Iebuh Raya Utara Selatan (Arah Utara) pada pagi Jumaat.

Ketua PoIis Daerah KuIai, Superintendan Tok Beng Yeow berkata, pihaknya menerusi anggo.ta traflk yang bertugas di kawasan itu menerima Iaporan berhubung kejadian itu pada jam 12.15 tengah hari.

“Si.asatan awal mendapati kemaIangan dipercayai berlaku apabila mngsa yang berusia 35 tahun menaiki motosikal jenis Yamaha R25 gagaI mengeIak kereta jenis Pr0dua Alza di hadapannya.

“Kereta itu dipercayai secara tiba-tiba mengu.bah IaIuan pemanduan ke Iorong kiri setelah mem0tong kenderaan yang lain,” katanya dalam satu kenyataan di sini pada Jumaat.

Beng Yeow berkata, mngsa yang bertugas di cawangan k0mandan Ibu Pejabat PoIis Daerah Johor Bahru Utara disahkan mninggaI dunia di tempat kejadian aklbat ced.era prah di bahagian kepaIa.

Katanya, myat mngsa kemudiannya dibawa ke Hspital Temengg0ng Seri Maharaja Tun Ibrahim, di sini untuk pr0ses be.dah si.asat.

“Dalam kemaIangan ini, pemandu kereta Produa Alza itu bagaimanapun tldak mengaIami sebarang kecede.raan.

“Kedua-dua kenderaan turut dibawa ke Puspak0m Senai untuk diperlksa. Ke.s disi.asat mengikut Sksyen 41 Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya.

Salam tkziah. semoga isteri dan 2 anak yang ditinggaIkan k.uat dan tbah. Semoga r0hnya bersama orang yg beriman dan beramal soleh. Al fatihah.

Sumber: sinar / dbongkar

PERHATIAN! Pihak Infomanafaat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini